DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

 

 TURNÉ 2011          ♦    ROZHOVORY    ♦    Fenomén cirkusového klauna    ♦     SPONZOŘI    

 

Cirkus Cirkus Festival 2011

18.2.2011 - Druhý ročník Festivalu Cirkus Cirkus 

 Udělené ceny Festivalu Cirkus Cirkus zde - 19.2.2011

Ve dnech 16.–20. února 2011 se v hlavním městě Praze uskutečnil již druhý ročník Mezinárodního festivalu cirkusového umění Cirkus Cirkus Festival. Akce proběhla v luxusních vyhřívaných stanech Cirkus Cirkus v Praze 10 –Hagiboru.Divákům se představilo čtrnáct soutěžních týmů.

Fotografie - tisková konference 7.2.2011 zde

Seznam soutěžících zde

O umu soutěžících bude rozhodovat odborná a VIP porota, složená ze známých osobností, světových cirkusových agentů a ředitelů světových cirkusů. Publiku se představí čestný host a předseda odborné poroty v jedné osobě – herec a mim Bolek Polívka, dále pak slovenský herec Marián Labuda, moderátor a producent Petr Šiška, zpěvačky Monika Bagárová, Bára Zemanová a Markéta Konvičková, zpěvák Ondřej Hejma, autor hudby k festivalu, zpěvák a lídr kapely O5&Radeček Tomino Polák nebo také Filip Geier-Busch, ředitel německého cirkusu Busch – Roland, i zástupci z českých tradičních cirkusů.

Je nám také ctí, že pozvání do poroty cirkusového festivalu Cirkus Cirkus přijali programový ředitel nejznámějšího kabaretu Mouline Rouge pan Thierry Outrilla a Sebastian Hüchtenbrock, který působí jako programový ředitel v monackém cirkusovém festivalu v Monte Carlu.

Začátky představení:

16. února 2011 od 19 hodin

17. února 2011 od 19 hodin

18. února 2011 od 19 hodin

19. února 2011 od 13.30 a 18 hodin (vyhlášení výsledků)

20. února 2011 od 13.30 a od 18 hodin

Všechna představení jsou veřejnosti přístupná.

Vstupenky lze zakoupit v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.

.

6.2.2011- Sleva na vstupenky Cirkus Cirkus festival - pouze dnes

Jen dnes pořídíte vstupenku na nejkvalitnější cirkusovou událost roku – Mezinárodní festival cirkusového umění Cirkus Cirkus 2011 – za vydrezúrovaných 250 Kč na www.Slevomat.cz

Ti nejlepší cirkusoví umělci předvedou své dechberoucí kousky na 2. ročníku soutěžního festivalu, který se uskuteční na pražském Hagiboru od 16. do 20. února. Cirkus bude postaven na pláni Hagibor na křižovatce ulic Vinohradská a Počernická a termíny jednotlivých představení najdete na stránkách festivalu. Voucher je možné využít na středeční, čtvrteční, páteční a nedělní vystoupení.

V jednom z největších vyhřívaných stanů v Evropě vás čeká 2,5hodinové představení s nabitým programem světové úrovně. Pro návštěvníky jsou připraveny opravdové skvosty, které podle organizátorů převyšují dosud konané cirkusové akce v Česku o několik tříd.

Špičkovou úroveň přehlídky dokazuje i fakt, že šest účinkujících již úspěšně vystoupilo na festivalu v Monte Carlu, který je přes třicet let největší a nejuznávanější cirkusovou událostí na světě.

 Veselé Vánoce a šťastný Nový rok 2011

12.2.2010  -  Schweizer National Circus Knie 2010

Švýcarský Národní circus Knie prezentuje nový program pro rok 2010 s názvem «Fascination»! Turné 2010 začne premiérou 26. Března v Rapperswil a skončí 21. listopadu. Pro circus Knie je to už 92. turné ve Švýcarsku. V letošní show budou účinkovat např. ekvilibristické duo Azzario sisters, hvězdný klaun Fumagalli, provazochodec Freddy Nock,  psí drezér a ekvilibrista Glen Nicolodi. Dále čínská skupina Tianjin a spousta dalších! Samozřejmě nebudou chybět světové drezury, které budou předvádět členové rodiny Knie. Celou show doprovází profesionální orchestr pod vedením pana Ruslana Fila!

11.2.2010  -  Cirque du Soleil-info

Německo bude opět hostit Cirque du Soleil Varekai, tentokrát v Mnichově. Grand šapitó bude rozloženo u Olympijského stadionu a první show se uskuteční 1. dubna. V sousedním Rakousku konkrétně v Insbruku bude hostovat Cirque du Soleil Saltimbanco od 25. února v Olympijské hale. Cirque du Soleil Dralion skončil v Mexico City 17. ledna jako show pod cirkusovým stanem. Je možné, že po úpravách bude Dralion pokračovat jako arénová show.

 

foto : fanoušek

1.2.2010  -  Sarrasani uvadí CIRCUSSTERNE!

André Sarrasani uvadí novou show plnou emocí a cirkusových hvězd! Turné začne v Bambergu ( 24.2. - 7.3.2010) další město bude Mannheim (11.-21.3.2010), Wiesbaden (25.3.-5.4.2010) a poslední zastávka bude v Potsdamu (7.4.-11.4.2010). O zábavu v celé show se postará polský klaun Mr. Chap! Diváci se mohou těšit na skupinu U-showteam, která předvede vzdušnou akrobacii, Patrick Burke a jeho lachtan Roger, iluzionista André Sarrasani a další!

 

26.1.2010  -  Hlavní ocenění z 34. festivalu v Monte Carlu.

ZLATÝ KLAUN
Martin Lacey jr. - Drezura lvů
Truppe Shandong - Ikarské hry

STŘÍBRNÝ KLAUN
Petra a Roland Dussovi - Výcvik lachtanů
                                                        Truppe Eshimbekov - Džigité na koních
                                                    Russischer Barven z  Cirque du Soleil´s Alegria
                                                Flying Michael - Vzdušné hrazdy

                                                      BRONZOVÝ KLAUN
                                                    Vicky a Pablo Garcia - Vzdušná raketa
                                                  Sonny Frankello - Drezura slonů
                                                  Blue Sky Girl - Ekvilibristika
                                                  Les Rossyann - Klauni

                                                  CENA POROTY
                                                  Truppe Tcherniewsky - Odrazový můstek (Schleuderbrett)

                                                CENA PUBLIKA
                                          Russischer Barren z Cirque du Soleil´s Alegria

 

 

16.1.2010  -  Busta Karla Kludského

Karel Kludský bude mít bustu s pamětní deskou. 7.května 2010 bude odhalena na vile Kludských v Jirkově u Chomutova. Díky skoro desetiletému úsilí manželů Bečvářových bude busta na místě, kam patří. Ve vile bude zároveň otevřeno nové sídlo Městské knihovny s malou expozicí věnovanou Kludským a Karlu Kludském ml. zvláště. Většinu fotografií, plakátů, tisků, které budou historii Kludských dokumentovat, zapůjčilo k reprodukci Národní muzeum.

.

16.1.2010  -  Christian Walliser

Koncem prosince se probudil z téměř 20ti denního kómatu drezér šelem Christian Walliser, do kterého upadl po drastickém napadení svých tygrů. Při tomto napadení utrpěl mnoho těžkých zranění a tržných ran. Dá se říct, že Christian přežil svou smrt. Před několika dny opustil nemocnici a navštívil své přátele z circusu Barelli v Augsburku a při vstupu do manéže ho publikum odměnilo velkým aplausem. Přejeme Christianovi, aby se jeho zdravotní a psychický stav i nadále zlepšoval! Odkaz na video z circusu Barelli zde

.

13.1.2010  -  CirkusCirkus

Blíží se 13. - 14. února 2010, tedy datum  začátku mezinárodního cirkusového festivalu v Praze. Účinkující, kteří se představí na festivalu jsou např. Paolo Kaiser, Joulia Tchakanova, Klára Kaiser, Denisa a Daniel Štipkovi, Andrea Navrátilová, Jimmi Folco, Eliane Biasini a mnoho dalších! Odbornou porotu tvoří např ředitel circusu Busch - Roland  Filip Geier - Busch, legendární provazochodec Ladislav Kaiser, moderátor Petr Šiška, režisér circusu Busch-Roland Eugen Štipka a další. Festival se bude konat v pražské Incheba aréně!

6.1.2010  -  Tomáš Ringel v Reutlingenu

Dnes měli diváci v německém městě Reutlingen poslední možnost vidět 6. Reutlingen weihnachtscircus.V programu se představil český špičkový drezér šelem Tomáš Ringel, a jeho skupina lvů! Dalším číslem Tomáše Ringela byla unikátní drezura dikobrazů! Publikum mohlo vidět artistické vystoupení jako např. antipod, hand to hand, žonglování, vzdušné šály a spoustu dalších. Michael Sperlich ředitel circusu Relaxx pořádá už šestým rokem weihnachtscircus v Reutlingenu a diváci se již mohou těšit na letošní sedmý ročník.

Jaromírek Joo

6.1.2010  -  Národní cirkus Jo-Joo v pořadu "Tak to vidím já"

Osmiletý Jaromír a jeho stejně starý bratranec zvaný Ba představí ostatním dětem cirkusový svět plný akrobacie, kostýmů, tréninkové dřiny, ale i radosti a přátelství.Celá reportáž zde

 

 

5.1.2010  -  Nové fotografie - circus Busch-Roland

Na stránky českých cirkusů byly doplněny fotky ze 14. Dresdner weihnachtscircusu Busch-Roland a také z exteriéru Sarrasaniho varieté Trocadero! Fotografie naleznete zde

 

 

5.1.2010  -  Nová show circusu Ringling bros. "ILLUSCINATION"

23. prosince 2009 měla v Palm Beach premiéru nová show největšího cirkusu světa Ringling bros. and Barnum Bailey s názvem "ILLUSCINATION". Ve velkém programu se představí např. americký iluzionista David Da Vinci, italská rodina klaunů Caveagna, artisté ze 14 zemí, dále diváci uvidí drezury slonů, lvů, koní a dalších zvířat!

 

  

 

Cirkusové aktuality - sezona 2009

15.12.2009  -  Již dnes startuje první show vánočního cirkusu

Velký vánoční program pro rodiny s dětmi. Světové drezúry zvířat, účinkovat budou nejlepší umělci, při jejichž vystoupeních se Vám bude tajit dech. Celý program pro Vás připravil Národní cirkus Originál Berousek. Velký vánoční program se bude odehrávat pod zcela novým obřím, vytápěným šapitó pro 1200 lidí. Součástí  cirkusu bude i předstan, kde si tu pravou vánoční atmosféru a pohodu můžete vychutnat s punčem, či grilovanou klobásou. Koupí vstupenky přispějete na Konto Bariéry, jehož patronkou je zpěvačka Lucie Bílá. 15.12. -  31.12. 2009     Výstavište INCHEBA EXPO - Praha Holešovice

11.12.2009  -  Lední revue Holiday on Ice zavítá v lednu 2010 opět do Prahy

Populární show Holiday on Ice přiveze v lednu 2010 do Prahy svůj program s názvem Energia.Diváci mohou show Holiday on Ice navštívit od 22. do 24. ledna v pražské O2 Aréně. Vstupenky jsou již v prodeji v ceně od 390 do 1100 korun.Zábavná krasobruslařská show Holiday on Ice ročně navštíví 110 měst ve 20 různých státech. Velkolepá produkce se soustředí na akrobatické výkony, emotivní hudbu, pečlivou choreografii a spektakulární efekty. Mezi účinkujícími vystupují profesionální krasobruslaři jako Sjoukje Dijkstra, Katarina Wittová, Robina Cousinseová nebo Philippe Candeloro.


11.12.2009  -  Circus Krone Winterprogramm!

Circus Krone zahájí od 25. 12. 2009 do 31.1. 2010 první ze tří zimních programů v mnichovské budově Kronebau. O zábavu se postará hvězda ruské a světové klauniády klaun NICO. Artistickou část obstarají artistické špičky jako např. žonglér Yves Nicols, který také předvádí se svou partnerkou Ambrou akrobacii na šálách, ikarské hry a Anastasini Brother, světová senzace - neuvěřitelná akrobacie na trampolínách a pevných hrazdách, dále se publiku představí mnoho dalších artistů. Drezérskou část v programu reprezentují s drezurou tygrů Redi a Soara Cristiani, drezura slonů James Puydebois a Jana Mandana, vysoká škola Jana Mandana. Show doprovází špičkový orchestr světového formátu pod vedením pana Kapellmeistera Markuse Jaichnera!

10.12.2009  -  Encho Keryazov je zpět

Po téměř dvou a půl měsíční pauze kvůli zranění je Encho Keryazov se svým ekvilibristickým superčíslem zpět v show Circusu Roncalli! Světový umělec při svém vystoupení ještě nemůže předvést všechno to, co předváděl před zraněním, ale i přesto ho publikum v Linzi odměnilo bouřlivým a téměř nekonečným aplausem!

 

 

9.12.2009  -  Další útok tygrů!

 V úterý 8. prosince kolem osmé hodiny večer show sotva začínala, drezér Christian Walliser. vkročil do manéže k pěti bengálským tygrům. Pak ale domptér zakopl a upadl. Tři šelmy se na něj okamžitě vrhly a zakously se mu do hlavy krku a břicha a urvaly mu ruku. Šokovaní hosté všemu jen přihlíželi. "Vypadalo to, jako by si ti tygři hráli s hadrovou panenkou, dobře se tím bavili,“ řekl německému deníku Bild jeden ze svědků. Pak se do manéže vrhli další krotitelé, aby ohroženému kolegovi pomohli. Drezér byl převezen do nemocnice v Eppendorfu a je ve vážném stavu. K tragické události došlo v Hamburku v jedné z nejslavnějších cirkusových hal "Alten Hagenbeck’schen Dressurhalle“. Jednalo se o kulinárně-artistickou show "Pagels Dinner Zirkus“. Za vstup se platí až 132 eur (3500 korun) a diváci za to dostanou fantastický zážitek složený z vynikajícího jídla a nejlepších akrobatických výstupů.

8.12.2009  -  Stefano Nones Orfei

Syn Moiry Orfei 43letý ředitel italského circusu Moira Orfei, Stefano Nones Orfei byl v pátek 4. prosince během hostování v Turíně zraněn při drezuře tygrů. Stefana napadl bílý osmi-letý tygr Tristan, kousl ho do ramene. Ředitel Circo Moira Orfei byl ihned převezen do nemocnice a jeho stav se naštěstí zlepšuje.

 

 

4.12.2009  -  Vánoční španělská škola 2009

Ve dnech 5. a 6. prosince tohoto roku se stane ostravská ČEZ Aréna domovem jezdeckého představení Vánoční španělská škola, které má v letošním roce podtitul „Jak tančí andaluští koně“ – a nejenom oni. Tím po třech letech existence dostála plně obsahu svého jména a stává se pro letošní rok představením absolutně ojedinělým a exkluzivním. Pozvání totiž přijala a do Ostravy přijede Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre se svým kompletním programem, královská španělská škola vysokých jezdeckých umění. Diváci uvidí jednoho z nejlepších akrobatických jezdců svět Lorenza. Pokud se Lorenza samotného týká, tento jezdec při svých vystoupeních popírá fyzikální zákony, zemskou přitažlivost a vše co ještě popřít jde. Podobná představení jsou vždy doprovázena hudbou z cd, kvalitními světly atd. Ale ještě nikdy nikdo neviděl jezdecké představení, které by bylo doprovázeno živou hudbou navíc komponovanou pro tento účel a – letos v prosinci v Ostravě to přestane být pravda. Letošní představení bude doprovázet Janáčkova filharmonie Ostrava.

23.11.2009  -  KNIE 2010!

Včera 22. Listopadu ukončil v Luganu sezonu 2009 Schweizer National Circus Knie! Premiéra nové show 2010 se uskuteční 26.března v Rapperswil a bude to již 92.  turné circusu Knie ve Švýcarsku. V novém programu se představí např. komik Joseph Gorgoni alias Marie-Thérése Porchet, dále hvězdný klaun Fumagalli, drezury koní, slonů, lam, zeber, velbloudů a dalších zvířat. O artistických číslech budeme informovat později. Návštěvníci a fanoušci se mohou opět těšit na jednu z nejlepších cirkusových show na světě!
 

19.11.2009  -  14. Dresdner weihnachtscircus

Filip Geier-Busch ředitel circusu Busch - Roland  prezentuje již 14. Ročník drážd‘anského weihnachtscircusu! Od 16.12. 2009 do 3. 1. 2010 na volksfestplatzu - Pieschener Allee, vedle sportovní haly. V loňském programu se představili češi Jiří Berousek jr. s drezurami koní, velbloudů, lam, zeber a Helena Joo se svou show slinky. Letošní show je opět prvotřídní jako každý rok, návštěvníci uvidí např. Yuri Volodchenkova, který hostoval v jubilejním 30. Ročníku circusu Roncalli a předvede netradiční, ale světovou vysokou školu, dále fliegende ruská skupina Shykavets, špičkoví klauni David a Vladislav, Jan Aleš s drezurou šelem a spousta dalších! Celou téměř tří hodinovou show doprovází jeden z největších a nejuznávanějších orchestrů v Evropě, 15ti členný big band pod vedením pana Oleksandera Krasyuna! Manege frei!

Original cirkus Praga Kopecký

12.11.2009  -  Cirkus Praga Kopecký na Černém Mostě

Po vystavišti v Holešovicích se usadil original cirkus Praga Kopecký v Praze na Černém Mostě - konečná stanice metra B. Od 14.11 do 6.12.2009.Vystoupení se budou konat: úterý až pátek od 17:00 hod. Soboty a svátky vždy od 14 a 17:00. Neděle od 10 a 14.00 hod.Pondělky jsou volné dny!

 

 

11.11.2009  -  34. Mezinárodní cirkusový festival v Monte Carlu

Od 14. do 24. ledna 2010 bude probíhat již 34. ročník nejlepšího cirkusového festivalu v Monte Carlu! Už je znám i program a jednotliví účinkující. Na festivalu vystoupí umělci jako např. Flying Michaels, Starbugs, Glenn Nicolodi, Natalia Herz, klauni Les Rossyann, Duo Stykan, Alain Alegria, Petra a Roland Duss, Martin Lacey, Andrejs Fjodorovs, ruská troupe z Cirque du Soleil Alegria a spousta dalších!

 

8.11.2009  -  Viva Elvis!

Na světě je další sluneční cirkus, Cirque du Soleil VIVA ELVIS! Program budou tvořit top tanečníci, artisté a hudebníci. Hudba Elvise Presleyho samozřejmě doprovází celou show. Celý program je inspirován životem a historií této nesmrtelné hudební legendy! Cirque du Soleil Viva Elvis sídlí  v Aria Resort and Casino v Las Vegas.

 

 

4.11.2009  -  Agáta Hanychová v cirkusu Praga Kopecký

Modelka Agáta Hanychová  si vyrazila do cirkusu Praga Kopecký, kde se ujala výcviku opičáka Virgina.Můj přítel mi říká opičko, protože když spolu někam jdeme, tak se lidi na mě dívají. Proto jsem si v cirkuse k výcviku vybrala opičáka," prozradila Agáta Hanychová  na charitativní akci, kde se nejprve menšího zvířete bála. „No, ze začátku jsem docela křičela strachy, aby mě nepokousal, ale pak jsme si na sebe zvykli a já mu házela kroužky a potom ho odměnila oříšky a piškoty," uvedla Agáta, jež si vyzkoušela i houpání na visuté hrazdě.Akce se zúčastnila i Míša Nosková nebo Zdeněk Podhůrský, který se projel na koni po cirkusové manéži.Více foto zde    

                             

2.11.2009  -  Original Roncalli Weihnachtscircus

Od 18. Prosince 2009 do 3. Ledna 2010 bude již tradičně v Berlínském Tempodromu hostovat Original Roncalli Weihnachtscircus s novým programem! Ze sezóního programu zůstane jen hvězdný klaun David Larible. Hlavním lákadlem bude zřejmě drezura ledních medvědů, dále se v show představí např. artistická skupina Shenyang, skupina Bingo z letošního programu circusu Knie, Andrej Ivakhenko, Andrey Romanovsky a spousta dalších! Manege frei!

 

30.10.2009  -  Vánoční cirkus poprvé v ČR

Národní cirkus Oroginál Berousek letos poprvé představuje vánoční cirkus.Bude se konat v Praze 7 -na Výstavišti v Holešovicích.Vánoční cirkusy známe spíše jen z Německa,ale letos ho můžeme vidět i u nás.K vidění budou světové drezůry zvířat a ti nejlepší artisti.Jako jediné cirkusové stránky v ČR známe novou internetuvou prezentaci vánočního cirkusu - www.vanocnicirkus.cz


 

30.10.2009  -  Circus Carl Busch

Po Národním cirkusu originál Berousek nebo např. Circusu Crocofant, představil nové super-moderní šapitó  Circus Carl Busch! Tento německý cirkus s více než 100 letou tradicí si nechal zhotovit stan i předstan v modré barvě s občasnými bílými křivkami. Vrchní části sloupů mají půlkruhový tvar. Carl Busch ve kterém hostovali v minulosti např. Ferdinand a Pavel Kaiserovi, Helena Poláchová a další čeští umělci, momentálně hostuje ve Štutgartu od 23.10. do 15.11.

 

29.10.2009  -  Nové šapito Národního cirkusu Originál Berousek

Národní cirkus Berousek přivezl do Prahy 4 - Háje své nové šapito.Bylo vyrobeno v Itálii od špičkové firmy Miotti.Šapito má stejné barvy jako předešlé.Venku vypadá mohuntěji,díky větší kulaté kopuli.V Hájích bude k vidění od 30.10. do 22.11.V letošním roce bude Cirkus Original Berousek jako jediný dělat vánoční cirkusové show .Výstaviště - Praha 7 Holešovice



 

27.10.2009  -  Andrey Koltsov in Roncalli

Skončilo vídeňské angažmá Olega Izossimova u circusu Roncalli a v Grazu již jako další náhradník za zraněného Encha Keryazova je Andrey Koltsov! Podle nynějších prognóz je dost nepravděpodobné, že by Encho stihnul některé hry ještě v Grazu nebo v Linzi. Ale i přesto Encho Keryazov několikrát týdně trénuje jen na pravé ruce, protože skoro celou levou ruku má v gypsu! Andrey Koltsov vystupoval např. u Cirque du Soleil Delirium a rovněž předvádí úžasný handstand act!

 

24.10.2009  -  SALTO NATALE

Špičkový švýcarský podnik světového formátu Salto Natale bude hostovat od 11. listopadu 2009 do 3. ledna 2010 v Zürich- Kloten. Jedná se o show v cirkusovém a divadelním stylu. Ředitelé a producenti jsou Rolf Knie a Gregory Knie. Dalším producentem je Guy Laliberté šéf Cirque du Soleil. Každý rok uvadějí Rolf a Gregory Knie‘s světovou a unikátní show. Pro návštěvníky jsou připraveny tři stany. V prvním mohou ochutnat špičkovou gastronomii. V druhém si mohou zakoupit suvenýry a navštívit salóní café vůz. A v třetím, hlavním stanu se odehrává show, pro letošní rok nese název NOSTALGIE! V programu uvidíte např. osmičlenný ruský balet, ekvilibristické duo Maintenant, žongléra Aleksandera Koblikova, komiky Suttera a Pfändlera a spoustu dalších účinkujících. Celé představení doprovází desetičlenný orchestr ve složení devět švýcarů a jeden číňan pod vedením pana Martina Vilingera!

22.10.2009  -  Bruslící medvěd zabil principála ruského cirkusu

Na své krotitele zaútočil ve čtvrtek nečekaně při představení v cirkusu v Kyrgyzstánu populární ruský medvěd jezdící na bruslích.Jeden z cvičitelů a zároveň principál ruského cirkusu, který v kyrgyzském Biškeku nyní hostuje, na místě zemřel a druhý cvičitel má vážná zranění. Informovala o tom agentura Ria Novosti.„K incidentu došlo při dopolední repetici představení Medvědi na ledě,“ řekl novinářům ředitel společnosti provozující cirkus v Biškeku Kurmangazy Isanajev.Pětiletý medvěd, který měl v době dramatické události na tlapách brusle, zaútočil bez zjevného důvodu na principála cirkusu Dmitrije Potapova, vláčel ho po ledě a prakticky mu odtrhl jednu nohu. Pětadvacetiletý Potapov zemřel na místě navzdory rychlému zásahu zdravotnického personálu cirkusu.Druhý cvičitel, který se snažil Potapovovi pomoci , utrpěl vážná zranění na celém těle, včetně hlavy. Jeho stav je podle ošetřující lékařky kritický.Medvěd byl utracen a odborníci vyšetřují, jak k tragédii došlo

21.10.2009  -  ALEXIS BROTHERS IN MYSTERE

Legendy světové artistiky a zároveň nejlepší artisté světa Alexis Brothers jmenovitě Paolo a Marco Loradorovi hostují opět u Cirque du Soleil Mystere v Las Vegas! Tito pánové mají již  44 a 42 let a se svým nadlidským a neuvěřitelným vystoupením účinkují už přes třicet let! Paolo a Marco byli oceněni již na prvním ročníku festivalu v Monte Carlu, dále účinkovali v dětství u největšího cirkusu světa Ringling bros. and Barnum Bailey. Alexis Brother účinkovali během své ohromné kariéry v množství světových cirkusů, varieté a televizních pořadů. Ovšem specifický cirkus pro tyto dva velikány je Cirque du Soleil! První angažmá bylo v roce 1992 u Saltimbanca a dále u Mystere. Hudbu k nynějšímu stylu čísla složil René Dupéré. Loni účinkovali ve Schweizer National circus Knie a na konci sezony ve Weltweihnachtscircusu ve Štutgartu a letos po loňském evropském turné jsou zpět v Mystere! Alexis Brothers jsou megastars nejen v Las Vegas, ale v celém světě, přejeme hodně zdraví a sil do dalších vystoupení a samozřejmě mnoho dalších nadšených diváků!

 

20.10.2009  -  Wintercircus Martin Hanson

Holandský wintercircus Martin Hanson zahájí své zimní turné 27. listopadu ve Waalwijku - Theater De Leest. Poslední štace 31. ročníku wintercircusu Martina Hansona bude 24. ledna v Roosendaalu. V programu budou účinkovat např. česká žonglérská skupina Vinicki - Šmaha! Dále Ivan a Natalia Chen - pas de deux na koních, Duo Viro - akrobacie na vzdušných šálách, čínská akrobatická skupina Puyang a spousta dalších umělců. Celou show doprovází orchestr pod vedením pánů Vincenta van Lenta a Robberta Koekoeka!

 

15.10.2009  RINGLING BROS AND BARNUM BAILEY

Největší cirkus světa Ringling bros and Barnum Bailey odřekl své turné po Německu! Včera tuto zprávu oznámilo vedení cirkusu. Důvodem zrušeného turné je údajně špatná situace v Německu způsobená hospodářskou krizí. Feld Entertainment doufá, že se v příštích letech do evropských měst vrátí. Nyní probíhá turné po Itálii a Španělsku.13. prosince po poslední štaci v Zaragoze se největší show světa vrací zpět do USA.

 

 

Sarrasani

11.10.2009  -  Online Kamera

Po online sledování circusu Roncalli na Rathausplatzu ve Vídni, nyní můžete online sledovat Sarrasani Trocadero variete v Drážd’anech! Online kamera zde

 

 

 

11.10.2009  -   Bonner Weihnachts circus

Bonner weihnachts circus bude hostovat v Bonnu - Sportpark Nord ( Parkplatz 2 ) od 17. prosince 2009 do 10. ledna 2010. V programu můžete vidět české žongléry Trio Jung a ekvilibristu Davida Junga! Další umělci v Bonner weihnachts circusu jsou např. Truppe Drobot, Lesley Fischer  s drezurou arabských koní, Quaid Weisheit s indickým slonem, Rene Farell s drezurou tygrů a další umělci. Celou show doprovází orchestr pod vedením pana Stanislava Kasprzaka.

 

 

Jaromír Joo

10.10.2009  -  Po Prachatickém cirkusovém muzeu se proháněl tygr

„Zvířatům věřím více než lidem,“ říká majitel Národního cirkusu České republiky a drezér šelem Jaromír Joo. Ten včera přivezl do Muzea České loutky a cirkusu v Prachaticích teprve šestiměsíčního tygra ussurijského Tajgu.Oba společně zhlédli výstavu s názvem Zašlé časy života v Maringotkách, a to v rámci čtvrtého ročníku setkání přátel českého cirkusu. Jaromír Joo to měl do Prachatic co by kamenem  dohodil, protože jeho cirkus až do zítřka vystupuje ve Strakonicích. Ve středu se potom přesune do Písku.I přesto, že Tajga byla před samotným odhalením novinek výstavy bezpečně uzavřená v kleci, v očích návštěvníků byl vidět velký respekt.

 

Oleg izossimov

4.10.2009  -  Oleg Izossimov

Tento špičkový ekvilibrista světového formátu se narodil 24. srpna 1965 v Čeljabinsku. Jeho rodina nemá cirkusový původ, ale když Oleg ve svých dvanácti letech viděl ruského ekvilibristu Nikolaie Kasseho, tak veděl, co v budoucnu bude dělat. Začal pracovat v místním amatérském cirkuse a ve 21 letech nastoupil do cirkusové školy kde se zaměřil na handbalancing. Své první profesionální vystoupením předvedl v roce 1991, tedy ve svých 26 letech! Toto zcela unikátní a jedinečné vystoupení doprovází píseň Caruso, kterou zpívá Luciano Pavarotti. Olegova kariéra je opravdu bohatá, hostoval např. v Tigerpalatzu ve Frankfurtu, ve Wintergarten v Berlíně, v legendárním pařížském Lido, ve Fridrischbau variete Štutgart a v mnoha dalších variete a circusu. Režíroval show Anagramma v Salto Natale, dále show Voom a Baloon v Roncalli Apollo variete. Je držitelem stříbrného klauna z festivalu v Monte Carlu. Oleg Izossimov nyní hostuje u circusu Roncalli za zraněného Encha Keryazova. Určitě stojí za to, zajet se podívat na Olegovo světové vystoupení!

Louis Knie

4.10.2009  -  Louis Knie jr.

Rakouský circus Louis Knie jr. uvádí Wintercircus v holadském Utrechtu! Hostování potrvá od 19. prosince 2009 do 3. ledna 2010. V programu budou účinkovat např. tempo žonglér Juan Pablo Martinez, Golden pyramid, ředitel cirkusu Louis Knie jr. s drezurou koní, češka Ilona Pištěková předvede vystoupení na visuté hrazdě, džigité na koních truppe Iristons a dále uvidíte spoustu dalších umělců. Ceny vstupenek se pohybují v rozmezí od 19 euro do 50 euro. Manege frei!

 

Encho

28.9.2009  -  ENCHO JE ZRANĚN!

Superstar z circus Roncalli, Encho Keryazov se zranil! Tato nehoda se stala ve čtvrtek 24. září. Enchovi praskly šlachy na ruce a podle lékařů si zranění vyžádá asi dva měsíce  pauzu. Náhradníkem za zraněného umělce bude jeden z nejlepších ekvilibristů světa rus Oleg Izossimov!!! Přejeme Enchovi, aby se brzy uzdravil a aby co nejdříve opět udivoval publikum svým fascinujícím uměním!

 

 

Ringel

26.9.2009  -  Mezi námi zvířaty

Dnes v pořadu Mezi námi zvířaty na čt1 účinkoval ředitel cirkusu Praga Jan Kopecký se svým opičákem Virginem. Vyprávěl příběh o tom, jak po představení utekl Virgin z klece a usadil se v jedné pizzerii. Dalším účinkujícím v tomto dnešním pořadu byl drezér šelem Tomáš Ringel. Předváděl jak probíhá trénink jeho lví party, k vidění byl i fascinující trik, kdy Tomáš strčí hlavu do tlamy lvice a rukama nedrží její tlamu, tento unikátní výkon předvádí např. i Alexander Lacey z circusu Charles Knie. Tomáš Ringel je jeden z největších odborníků na kočkovité šelmy mezi drezéry šelem! Momentálně hostuje v Circuse Herkules v Německu.

 

sarrasani

26.9.2009  -  SARRASANI

Andre Sarrasani prezentuje novou show ve svém varieté TROCADERO v Dráždanech! Od 22. října 2009 do 31. ledna 2010. Program tvoří top artisté, tanečníci a komici. Celý program doprovází Sarrasani band. Všem návštěvníkům je samozřejmě k dispozici špičková gastronomie šéfkuchaře Gerda Kastenmeiera. Vstupné se pohybuje v rozmezí od 46 euro do 129 euro. Ředitel a majitel Andre Sarrasani pokračuje v dlouhé a slavné tradici Circusu  Sarrasani!

 

 

Cirkus Tornádo

22.9.2009  -  Cirkus Tornádo v Západních Čechách

Po několika letech se vrací do Západních Čech cirkus Tornádo bratrů Šimků. Představení je nyní možné vidět v Kadani od čtvrtka  do neděle.Další týden pojede cirkus směr na Karlovy Vary.Publikum uvidí drezuru dvouhrbých velbloudic, osmileté Jasmíny a její čtrnáctileté matky Fatimy. Bratři Marcel a Antonín Šimkové, dědici rodinné cirkusové tradice, je mají až z Astrachánu.Nejmladším účinkujícím v manéži Cirkusu Tornádo je v současnosti čtyřletý Marcílek, klučina i přes svůj věk už obratně cvičící se svým strýčkem Antonínem na visuté hrazdě.Rod Šimků je v české cirkusové branži dost známý.Tradici rodu odhadují na 300 let a připomíná okamžiky, kdy se Šimkovi pod šapitó i mimo něj hodně zviditelnili.

Bouglione

20.9.2009 -  Cirque d‘Hiver Bouglione

Od 24. Října začne v Paříži nový program Cirque d‘Hiver Bouglione. Show se tradičně bude odehrávat v nádherné cirkusové budově, která je cirkusovým sídlem rodiny Bouglione. Tato budova je pro francouze taková vzácnost jako pro čechy Národní divadlo v Praze. V programu budou účinkovat např. bronzový z Monte Carla Tom Dieck jr. s drezurou lvů, ekvilibristické duo Azzario sisters, žonglér s diablem Tony Frebourg, hrazdaři Flying Stars, Regina Bouglione s drezurou lam a spousta dalších. Celý program samozřejmě doprovází orchestr s dvanácti muzikanty! Place au Cirque!

 

Arlette Gruss

18.9.2009  -  Arlette Gruss

Francouzský Cirque Arlette Gruss bude v roce 2010 slavit 25. výročí cirkusu. Program pro novou sezonu ponese název “ La Légende“. Už je také hotov nový, nádherný plakát k jubilejnímu 25. Výročí. Plakát můžete vidět na fotografii.

 

 

 

Cirkus Europa

17.9.2009  -   Polský cirkus Europa ve mestě Wroclaw

Tento největší a nejlepší cirkus v Polsku bude hostovat 19.9. - 21.9.  ve městě Wroclaw.Plac v ulici Borowiecká u aquaparku.Celkem cirkus připravil 5 představení.19.9. od 14:00 a 17:00 hod , 20.9. od 12:00 a 16:00 hod  a 21.9. od 17:30 hod.Cirkus tento rok připravil velkolepou show,ve které vystupuje i český drezér Arnošt Kopecký s velbloudy.Dále v programu drezůra tygrů a poníků.Různá artistická vystoupení v podání Španělské rodiny - Eric Munoz  žonglér a klaun Tampa.V programu je i orchestr.Příští rok bude cirkus Europa slavit  5 let od založení.

 

 

16.9.2009  -  Vaše reklama na těchto stránkách

Reklama na webu stále patří mezi nejrozšířenější formy reklamy na Internetu. Pouhým kliknutím se zájemce dostává na stránky nabízeného produktu nebo služby. Váš reklamní banner může být umístěn v libovolných pozicích, kde jej návštěvník nemůže přehlédnout a kde je nejvíce na očích.Reklamní bannery jsou neodmyslitelnou a tedy i nepřehlédnutelnou součástí Internetu. Nabízíme Vám jejich návrh, realizaci a správné umístění na našich stránkách.
V reklamě musí být tématika,která se týká cirkusů a pod.Dále také nabízíme výrobu webových stránek cirkusům,lunaparkům atd.  Více informací naleznete zde

.

Jaromír Joo

15.9.2009  -  Jaromír Joo - rozhovor z roku 2008

 

Rozhovor Zde 

 

 

Cirkus Prince

14.9.2009  -  Cirkus Prince v Ostravě

Do našeho třetího největšího města zavítal cirkus Prince, první zastávka v Ostravě bude v Porubě od 16.9. do 27.9. Na ploše u OMW naproti Intersparu. V programu uvidíte drezury velbloudů, zeber, holubů, koz a poníků. O artistické výkony se postarají žonglér Norbert, ekvilibrista Maik, vystoupení na visuté hrazdě Angelika a Maik a samozřejmě nechybí ani Spiderman. O zábavu se postará klaun Mr. Bobo. Začátky představení jsou ve všední dny od 17:00h. V sobotu od 14:00 a 17:00h. Poslední dvě nedělní hry se uskuteční od 11:00 a 15:00h.Aktuální fotky z Ostravy ve fotogalerii.

 

14.9.2009  -  RINGLING BROS AND BARNUM BAILEY

Největší cirkus světa Ringling bros and Barnum Bailey zahájí koncem prosince turné po Německu! The greatest show on earth zahájí turné od 25.12.2009 do 02.01.2010 – Frankfurt, Festhalle, od 06.01.2010 do 10.01.2010 – Lipsko, Messehalle, od 13.01.2010 do 17.01.2010 – Oberhausen, König-Pilsener-Arena,  od 21.01.2010 do 24.01.2010 – Brémy, AWD-Dome!!!

 

 

ENCHO

13.9.2009  -  ENCHO KERYAZOV

Tohoto fenomenálního ekvilibristu můžete momentálně vidět v programu Circusu Roncalli! Encho je největší hvězda světové ekvilibristiky nynější doby,  bulharský umělec oslaví 15. října své 36. narozeniny. Tento bulhárský fenomén trénuje 3 hodiny denně handstand a 5 dní v týdnu ve fitness centru! Enchovo fascinující téměř desetiminutové vystoupení na rukou doprovází hudba z filmu Muž se železnou maskou, kterou složil Nick Glennie-Smith. Již patnáct let předvádí Encho svůj handbalancing, vystupoval v cirkusech jako např. Circus Herman Renz, Cirkus Arena, Cirque Pinder, Le plus grand cabaret du monde, v pořadu Unglaublich a dále ve spoustě dalších show a pořadů. Na 31.  největším cirkusovém festivalu v Monte Carlu získal stříbrného klauna a také cenu publika. Encho Keryazov je bezesporu jedna z nějvětších osobností světové ekvilibristiky všech dob!!!

 

Kooza

12.9.2009  -  Kooza

Cirque du Soleil Kooza bude pokračovat i začátkem příštího roku v turné po Spojených státech Amerických. Jedinou výjimkou bude jedna zastávka v Kanadě, přesněji ve Vancouveru. Ředitel Guy Laliberté představil show Kooza poprvé 19. května 2007 v Montrealu. Režisér této show je David Shiner, celý program tvoří nejlepší artistická čísla světa. Neuvěřitelnou plastickou akrobacii předvede trio Dasha Sovik, Natasha Patterson a Julie Bergez, ve strhujícím vystoupení na visuté hrazdě se představí Dasha Vintilova, dále nejlepší žonglérství světa, v podání Anthonyho Gatta, samozřejmě v show Kooza uvidíte spoustu dalších nejlepších čísel. Nyní cirkus hostuje v Denveru.

 

Cirkus Roncalli

10.9.2009  -  RONCALLI IN WIEN!!!

Včera od 20:00 proběhla gala premiéra Circusu Roncalli na Rathausplatzu! Bezmála třihodinová světová show s názvem ALL YOU NEED IS LAUGH  nadchla celou Vídeň. Beznadějně vyprodané šapitó na závěr několik minut aplaudovalo ve stoje všem umělcům cirkusu. Prominentními hosty v obecenstvu byli např. Karl Markovics, Manfred Deix a další. Všichni příznivci nejkvalitnější cirkusové produkce mají možnost navštívit Roncalli ve Vídni do 18.10. Turné po Rakousku bude pokračovat v Grazu od 23.10. do 15.11. A třetím městem bude Linz od 22.11. do 12.12. Viva Roncalli!!!

 

Leoš Mareš a Jaromír Joo

10.9.2009  -  Leoš Mareš pokřtil v Plzni pět tygřat

Jmény Sarma, Tajga, Lena, Volha a Chico pokřtil dnes v Plzni moderátor Leoš Mareš pětici sibiřských tygřat, která se letos narodila v cirkusu Jo-Joo. Je jim od dvou a půl do čtyř a půl měsíců. Jméno Chico vybral sám podle psa, kterého dříve měl. Moderátor se přiznal, že  už se jako dítě toužil stát právě tygrem v zoologické zahradě. Článek zde

 

 

Ludvík Berousek

9.9.2009  -  Cirkus Bernes nasadil divadelní laťku

Jablonec n. N. - Po pěti letech se na prostranství Tajvanu v Jablonci vrátil cirkus Bernes, který se snaží zachovat tradici cirkusu. Jakým je Bernes cirkusem odpověděl jeho spolumajitel Ludvík Berousek. Rozhovor naleznete zde

 

 

9.9.2009  -  První český národní cirkus Jo-Joo dnes začíná v Plzni

Do Plzně opět zavítal První český národní cirkus Jo-Joo a až do 27. září jej najdete U Ježíška pod mostem Milenia. Představení se hrají ve všední dny od 17,30, v sobotu od 10, 14 a 18 hodin,neděle od 10 a 14 hodin.Dnes -  9.9.2009 od 15:00 proběhne křest mláďat tygrů sibiřských. Kmotrem bude Leoš Mareš.Křtiny se konají v Plzni ÚMO 2 - Slovany v lokalitě U Ježíška. Show roku 2009 nese název "sedm statečných".Cirkus se po Plzni přesouvá do Klatov a Strakonic.Dnešním dnem se cirkus Jo-Joo stává sponzorem těchto stránek.


7.9.2009  -  WELTWEIHNACHTSCIRCUS  STUTTGART

11. prosince se otevřou brány jednoho z největších Vánočních cirkusů v Evropě. Jedná se vlastně o takový světový festival cirkusového umění, protože v programu Weltweihnachtscircus in Stuttgart budou účinkovat nejlepší umělci světa! Truppe Florian Richter z Mad‘arska, tato artistická skupina na koních získala zlatého klauna na festivalu v Monte Carlu. Další ocenění z Monte Carla jsou např. drezér lvů Martin Lacey jr. Hvězda cirkusu Krone, dále světový žonglér Kris Kremo, ekvilibrista Anatoliy Zalevskyy, břichomluvec Willer Nicolodi, klaun Housch Ma Housch, Konstantin Muraviev a spousta dalších.  Poslední představení se budou konat 10. ledna 2010.

 

2.9.2009  -  Karlsruher Weihnachtscircus

Denisa a Daniel Štipkovi budou hostovat v letošním Karlsruher Weihnachtscircusu. Čeští prvotřídní umělci se představí ve dvou disciplínách. První špičkové číslo bude „Pas de deux“ na ušlechtilých frizských koních, druhé vystoupení  bude akrobacie na vzdušných šálách. O zvířecí drezury slonů, velbloudů, zeber a koní se postará Marek Jama z circusu Charles Knie. Výcvik lachtanů představí Mona Sperlich. V artistice se představí např. Anthony Wandruschka, žonglér a akrobat na visuté hrazdě. Fantastickým vystoupením na hrazdě Anthony naprosto šokuje publikum, závěrečný Anthonyho trik je přímo infarktový! Dále se představí Truppe Shenyang, ekvilibristické trio Liazeed a mnoho dalších. Celý program samozřejmě doprovází profesionální orchestr s osmi muzikanty, pod vedením Kapellmeistera Yevgena Gaida. Hostování Vánočního circusu v Karlsruhe potrvá od 17.12. 2009 do 3.1. 2010 na Messplatz Durchlacher Alle!

1.9.2009  -  Wereldkerstcircus Carré

25 let slaví Wereldkerstcircus Carré v Holandském Amsterdamu. Program se bude odehrávat  v nádherné budově Theater Carré od 18. prosince 2009 do 3. ledna 2010. Většina umělců, kteři v letošním programu budou účinkovat, účinkovali také v loňském Stuttgart Weltweihnachtscircusu. Jako např. Truppe Kovgar, kteří předvedou schleuderbrett, fascinující vzdušná akrobacie Flight of Passion, světovou drezurou koní přivede publikum do varu host ze Schweizer National Circus Knie Geraldine-Katharina Knie, dále Flugtrapez - Korea a spoustu dalších. O zábavu a humor se zaručeně postará superstar mezi klauny, klaun Fumagalli!

 

Cirkus Herman Renz

31.8.2009  -  Gitano 2009

Nederlands National Circus Herman Renz uvádí letošní show s názvem “Gitano”. Program Gitano je přímo vyšperkován prvotřídními čisly. Hlavní hvězdou je německý drezér Hans Ludwig Suppmeier, který bude předvádět unikátní drezuru tygrů a koní. Vysokou jezdeckou školu předvede Adriana Folco a Michael Jarz. Dále uvidíte Flying Neves, žongléra Michaela Olivarese, Trio Laruss a mnoho dalších. Celý program doprovází profesionální cirkusový orchestr pod vedením pana Roberta Rzeznika. Nyní můžete Circus Herman Renz navštívit od 1.9. do 6.9. ve Zwolle.

 

Flic Flac

27.8.2009  -  Flic Flac Circusfestival v Kasselu

V rámci Flic Flac Weihnachtscircusu se bude konat  cirkusový festival v Kasselu na Friedrichsplatz od  17.12. 2009 do 10.1. 2010. Návštěvníci uvidí 14 artistických a komických čísel. Německou ekvilibristiku bude reprezentovat Larissa Kastein, která získala Bronz na cirkusovém festivalu mladých umělců ve Wiesbadenu. Kurbanovovi z Ruska předvádějí ikarské hry, účastníci festivalu v Monte Carlu, Karl Ramwell, top žonglér a účastník cirkusového festivalu v Budapešti 2002, Sergey Mazurin předvádí akrobacii na vertikálním řetězu, účastník cirkusového festivalu v Budapešti 2006 a dále uvidíte další reprezentanty artistiky z různých koutů světa. Ředitel circusu Benno Kastein a jeho manželka Scarlett vedou Flic Flac v moderním cirkusovém stylu, bez zvířat. Artisté vystupují bez klasických kostýmů a za doprovodu moderní hudby. Program pro letošní sezonu nese název Underground!

 

26.8.2009  -  RAVENSBURGER WEIHNACHTSCIRCUS

Elmar Kretz prezentuje již druhý ročník Ravensburger Weihnachts circus. Od 22.12. 2009 do 3.1. 2010 na ploše u Oberschwabenhalle. Velký Vánoční program se bude odehrávat pod obřím stanem o rozměrech 55x44m! Celým programem vás budou provázet klauni André a Frisco, o drezuru indických lvů se postarají Yvonne a Knut Muderak, Francois Meise předvede drezuru afrických slonů, ve strhující provazochodecké show se představí Danger Castilla, Josy Casselly se svým schwung - trapez  a samozřejmě se můžete těšit na další vynikající artisty a drezéry. MANEGE FREI!

 

Cirkus Humberto

26.8.2009  -  Cirkus Humberto v Praze

První zastávkou bude Praha-Řepy u konečné stanice tramvají.(ul. Drahoňovského) Od 3.9. do 27.9.2009.Představení budou od úterý do soboty vždy v 17:00 hod. V neděli od 16.00 hod a poslední vystoupení 27.9. ve 14:00 hod.Každé pondělí bude volný den.V programu můžete vidět artisty,akrobaty a nejrůznější drezůry zvířat.

 

 

Cirkus Berousek sultán

26.8.2009  -  V Ml. Boleslavi vystoupí ve dnech 2. až 6. září cirkus Berousek Sultán

Cirkus Sultán vystoupí ve dnech 2. až 6. září na ploše u Penny marketu (býv. Plusu) u Havlíčkovy ulice. Ve všední dny začne představení v 17:00, v sobotu ve 14:00 a v neděli v 11:00. Největším lákadlem je show s aligátory, diváci se s nimi mohou těšit na cirkusové číslo Piráti z Karibiku,“ slibuje Karel Berousek, jehož syn s krokodýly pod šapitó vystupuje.Naše show je výjimečná, jako cirkus máme jediné aligátory v celé Evropě. Pocházejí z Floridy, kde s nimi každý rok přijde nedobrovolně do styku na dva tisíce lidí. Některým ukousnou ruku či nohu, jiní dopadnou ještě hůř,“ dodává principál.

 

Dannebrog circus

25.8.2009  -  Poprvé v Něměcku!

Dánský Národní Cirkus DANNEBROG pořádá od 22.12. 2009 do 10.1. 2010 Weihnachtscircus v Hamburgu. Přesněji v Hamburg - Heiligengeistfeld. V programu budou účinkovat  Top artisté jako např. Robin Valencia, která obohatila 31. Festival v Monte Carlu,  Wolfovi, čeští skvělí artisté budou předvádět vystoupení na volných žebřících a žonglérské vystoupení, Aleshin Truppe, klaun Don Christian, tohoto skvělého klauna jste mohli vidět např. v  11. Dresdner weihnachtscircus Busch-Roland,  Glen Nicolodi a spousta dalších umělců. Vstupenky můžete zakoupit v cirkusové kasse, nebo od 14.12. v předprodejní kasse u Hamburg - Hauptbahnhof.

 

Ringling Bros

24.8.2009  -  Evropané se již brzy mohou těšit na  THE GREATEST SHOW ON EARTH!!!

Největší cirkus světa Ringling bros. and Barnum Bailey dorazí v říjnu do Evropy a přiveze show s názvem “Boom and Ring”. Gold-Tour začne v Itálii  14. 10. - 18. 10.  Řím. 21.10. - 25.10. v Mailand. Další země bude Španělsko,  5.11. - 8.11. Sevilla. 12.11. - 15.11. Malaga. 19. - 22.11. Valencia. 26.11. - 6.12. Madrid.
V programu uvidíte čísla, při kterých se bude opravdu tajit dech, např fascinující akrobacii na perských tyčích, kterou předvádí ruské duo Borislava Vaneva a Valentin Dinov, dále Vicenta Pages, tato 22 letá drezérka šelem předvede zcela neuvěřitelnou drezuru bílých Bengálských tygrů. To je jen zlomek z toho, co uvidíte v největší show na světě!!!

 

European circus

24.8.2009  -  19. Evropský Circus Festival

Již 19. cirkusový festival pořádá v Belgii Stefan Agnessen. Letošní ročník proběhne od 11. 12. 2009 do 3.1. 2010. Festivalu se zúčastní Eric Bormann s drezurou osmi tygrů, žonglérka Alexandra Pauwels, Sonni Frankello se sloní drezurou  a spoustu dalších umělců. O klauniády se bude starat klaun z Polska  Mr. Chap z českého cirkusu Humberto. V jedné z minulých sezon se festivalu také účastnili čeští  špičkoví artisté Dimitr a Enrica Štaubertovi.

 

 

Cirkus Humberto

23.8.2009  -  Ze světa se do Čech letos vrátil cirkus Humberto

Po dlouhých sedmi letech se vrátil do české země slavný cirkus Humberto. Přivezl sedmdesát pět zvířat a také Helenku a Vašíka z populárního seriálu Cirkus Humberto.Jejich máma Marie je dnes jediným potomkem slavného rodu Humbertů, kteří cirkus založili v roce 1857.Historii opředené šapitó dnes vedou bratří Navrátilové z neméně slavného cirkusáckého rodu. S Humbertem projeli kus světa, celou Evropu a vlakem se pak přes střední Asii dostali až na Sibiř. Na rozdíl od jiných cirkusů se dnes pyšní obrovským počtem zvířat, od obřích pudlů, lam, zebry, koz, koňů, hada a velbloudů, kteří umí tancovat valčík, až po dravé šelmy.Největší atrakcí jsou ovšem tři medvědi Míša (10) a dvojčata Markíza s Matějem. Prohánějí se nejen na koloběžce, ale dokonce i na skateboardu. „Humberto si od pradávna zakládal na zvířatech. Máme jich sice požehnaně, ale už šetřím na slony. Přivezeme je z Indie a cesta nás bude stát možná více než samotní sloni,“ prozradil Bohumil Navrátil. Drezůra šelem podle něj trvá tak dva roky.S Marií Humberto má čtyři děti. Nejmladší Mařenka (13) a Ludvík (15) vystupují dnes jako Helenka a Vašík z populárního seriálu.Starší Karel je žonglér a Bohunka zase hadí žena.Nyní oba hostují u slavných cirkusů po Evropě.Cirkus Humberto je nyní až do konce měsíce v Hradci Králové.Další a poslední štací bude Praha.

Cirque Arlette Gruss

23.8.2009  -  Cirque Arlette Gruss

Francouzský Cirque Arlette Gruss je považován za jeden z nejlepších v Evropě. V letošním programu účinkují např. Sandro Montez, Soara a Redi Cristiani, Troupe de Wugiao, ale třeba také český žonglér Zdeněk Šupka. Ředitel Gilbert Gruss pro letošní sezonu nechal zhotovit zcela nové, ojedinělé šapitó. Délka této “Cathédrale Gruss”  jak  tento stan francouzi nazývají, je 70 metrů. Cena stanu byla 750 000 euro! Momentálně je možno Cirque Arlette Gruss  navštívit v  Montpellier od 27.8. do 6.9. V Parc des expositions á Pérols!

 

Circus Knie

22.8.2009  -  SCHWEIZER  NATIONAL  CIRCUS  KNIE

Světový cirkus s velkým “C“. Zakladatel této velké dynastie byl Friedrich Knie (1784-1850). V roce 1803 začala tradice rodu Knie. V 19. Století se proslavili hlavně skvělým provazochodeckým uměním. Příbuzným rodiny Knie byl Blondyn nejslavnější provazochodec na světě, který přešel po laně Niagárské vodopády. Postupem doby vznikl podnik s názvem Variete-arena Knie. V roce 1919 byl podnik přejmenován na Schweizer National Circus Gebrüder Knie. Dnes tvoří Circus Knie více jak 200 zaměstnanců z 15ti zemí a přes 100 zvířat. Všechen inventář je přepravován na štace železničními vagóny. Každou sezonu prezentují Franco a Fredy Knie jednu z nejlepších cirkusových show na světě. V minulých letech vystupovali v programech circusu Knie i špičkoví čeští umělci jako např. Mario Berousek, Alan Šulc nebo slavný drezér šelem Vojtěch Trubka. V letošní show s názvem C‘est magique vystupují taková esa jako Kris Kremo, Sorellas, Fratelli Errani, Duo Serjo a mnoho dalších. Celou show doprovází 10ti členný orchestr, každý člen tohoto orchestru je virtuos ve svém hudebním oboru!Schweizer National Circus Knie je superstar mezi světovými cirkusy!!!

 

Cirque du soleil

22.8.2009  -  Cirque du Soleil Saltimbanco zahájí 17. listopadu Turné po Skandinávii

První město bude Stockholm dále Helsinky, Turku, Oslo, Aalborg, Copenhagen, Gothenburg, německý Mannheim a francouzské Nice. Určitě ale stojí za to udělat si výlet do zahraničí a navštívit tuto netradiční, unikátní show. Další Cirque du Soleil Varekai bude hostovat od 28. srpna do 20. září v Hamburgu. Loni během hostování ve Vídni dva týdny před premiérou bylo prodáno 70 000 lístků, to určitě  hovoří za vše.

 

 

Cirkus Ronacalli

22.8.2009  -  Vídeň očekává příjezd skvostného německého cirkusu Roncalli !

Ředitel Bernard Paul prezentuje show  "ALL YOU NEED IS LAUGH!" Hostování  potrvá od  9. Září do 18. Října. Místo pro Circus Roncalli je již tradičně vyhrazeno přímo před radnicí na Rathausplatzu. Vstupné se pohybuje v rozmezí od 19 do 55 euro. Unikátní show tvoří jedni z nejlepších artistů světa, kteří byli oceněni na festivalu v Monte Carlu - Encho Keryazov předvádí fascinující  umění elegance a síly , dále Duo Bobrov, David Larible, Karl Trunk, Trio Bellisimo a spousta dalších skvělých umělců. Celý program doprovází grandiózní orchestr pod vedením pana Georga Pommera. VIVA RONCALLI!!!

 

cirkus Krone

22.8.2009  -  Německý cirkus Krone v Drážd'anech

Circus světového formátu bude hostovat v Drážd'anech od 1.9. do 15.9. na Pieschener Allee. V programu uvidíte špičky ve svých oborech např. MARTIN LACEY Jr., TONI ALEXIS FAMILIE, TRUPPE CATANA, JAMES PUYDEBOIS, ATLANTIS a mnoho dalších. Manege frei!

 

 

Národní cirkus Jo-Joo

21.8.2009  -  Národní cirkus Jo-Joo hostuje v Chebu až do neděle

Až do neděle 23. srpna můžete u stadionu Lokomotiva navštívit první český Národní cirkus Jo-Joo. I letos se diváci mohou těšit na řadu novinek. Uvidí unikátní drezury zvířat (koně, lamy, krokodýly, hady, leopardy, pumy nebo tygry sibiřské). Právě tygrům sibiřským se letos narodilo devět mláďat. A nebyl by to cirkus, aby v něm chyběli artisté. S netradičním vystoupením na visuté hrazdě se představí půvabná Natalija, návštěvníci představení ocení i plastické akrobacie  a další jedinečná čísla. Cirkus hraje každý všední den a v sobotu od 17:30 hodin, v neděli pak od 10:00 hodin.

 

Cirkus Cramer

20.8.2009  -  Cirkus Varieté Cramer bude hostovat po třech letech ve Vodňanech

Příznivci cirkusu Cramer mají  jedinečnou příležitost navštívit novou show ve Vodňanech.Tento cirkus letos hostuje po třech letech  v  Jižních čechách.Těšit se můžete na akrobacii v točící luně,vzdušnou akrobacii,tanec s obručí hula hop,žongléry,drezůry zvířat a mnoho dalšího.Cirkus Můžete ve Vodňanech navštívit již tento víkend - 22.8. od 17:30 h  a  23.8. od 15:30 h   na parkovišti u kulturního domu.

 

 

20.8.2009  -   Reportáž o českých cirkusech na ČT1

Přestože Češi tráví svou dovolenou čím dál více v zahraničí, cirkusová šapitó je stále přitahují a zájem o ně roste. České cirkusové umění patří stále k tomu nejlepšímu v Evropě. Nejznámější jména, která tvořila dějiny českého cirkusu, jsou bezpochyby Kludský, Berousek a Kaiser. Přes minulé rány, jako byla světová válka nebo rozšíření kin a televize, jejich obliba v posledních letech zase stabilně roste. Na celou reportáž  se můžete podívat  zde

 

 

Ruský ledový cirkus

20.8.2009  -  Tradiční ruský ledový cirkus na turné po českých městech 

Nenechte si ujít show světoznámého ruského ledového cirkusu, který zavítá po 25ti letech na 12 představení, která se odehrají na zimních stadionech českých měst. Ruský ledový cirkus patří k celosvětové špičce. Na světě existuje pouze tento cirkus, který má bruslící medvědy, kteří se pohybují skoro jako lidé. Kromě nich uvidíte také cvičené kočky a pejsky a spoustu artistických výkonů ve výpravné kostýmní show. Celkem vystoupí přes 35 nejlepších ruských artistů a drezérů.Vstupenky na show se dají zakoupit i v předprodeji na internetu.

 

 

 

stránky českých cirkusů - www.cirkusy.info